2011. augusztus 3., szerda

Mindent a műkörömről - Az első

Sok helyen lehet olvasni kedvcsinálókat műkörömhöz, de szerintem ez az a téma, amiből sosem lehet elég.
Túl sok rémhír terjed, és sajnos ezek hamarabb jutnak el az emberekhez, mint a valóság, így azt gondoltam, hogy ezzel kezdeném...

1. tévhit: A köröm nem tud lélegezni a műköröm alatt
A köröm elhalt sejtekből tevődik össze, így, mivel nem "él", nem is lélegzik. Minimális mennyiségben képes felszívni anyagokat, de ez szinte jelentéktelen.

2. tévhit: A műköröm miatt elvékonyodik, meggyengül a köröm
Nem az anyag hibája, ha a vendég körmének minősége romlik, hanem a műkörmösé, aki nem megfelelően készíti elő a körömlemezt, és bolyhozás helyett lereszeli a vendég körmét.

3. tévhit: A tip tartósabbá teszi a körmöt
A tip egy maradandó alátét, ami a természetes köröm meghosszabbítására szolgál, stabilitásban, tartósságban semmi szerepe nincs.

4. tévhit: A porcelán köröm hamarabb letörik, mint a zselé
Amikor az emberek meghallják a porcelán szót, egyből a tányérok, bögrék jutnak eszükbe, meg az, hogy ha leesik, vagy csak erőteljesebben odacsapódik valamihez, akkor törik...
Namost...a porcelánnak, mint műköröm alapanyag, semmi köze ahoz a porcelánhoz, amiből enni szoktunk:) Tartósságát tekintve, pedig megintcsak a műkörmös a meghatározó, mert ha helyesen van megépítve a köröm, akkor nem törik jobban egyik sem a másiknál.

5. tévhit: A műkörömtől gombát kapsz
Ennek sajnos van némi igazság alapja, de megint a rossz szak(nem)tudás az okozója. Ha minden helyesen van alkalmazva (ez aztán a passzív...macska fel van mászva a fára :D), akkor ki lehet zárni a gombásodást.

6. tévhit: Csúnya/kicsi/rágott/stb körömre nem lehet műkörmöt tenni
Aki ezt mondja, az lusta, és/vagy nem jól képzett, mert nagyon kevés kizáró ok létezik műkörömépítésnél. Alaki deformitás pedig csak az alkalmazott technikát befolyásolja.

7. tévhit: Hosszú körömmel nem lehet házimunkát végezni...
Ez a kedvencem :D Jelentem, ez is hülyeség:) A tapasztalat azt mutatja, hogy aki hosszú körömmel nem csinál semmit, az röviddel sem:) Nem mondom, hogy némely dolog nem nehezebb, de nem lehetetlen.

8. tévhit: A műköröm akkor jó, ha vastag
Nem attól lesz tartós a műköröm, hogy ha mindenhol nagyon vastag, hanem hogy ha a megfelelő helyen elegendő anyag van. (Ez a hozzáértőknek "C"-ív, laikusoknak a "púp") Épp ezért nem jó, ha a vendég ragaszkodik ahhoz, hogy lapos legyen a körme. Bízzon a körmös szakértelmmében, mert ha nem kellene, nem lenne olyan.

9. tévhit: A műköröm fáj
Normál esetben nem szabad fájnia, az általában valami rosszat jelent(A körmös túlreszelte a körmöt, belereszelt a vendég bőrébe, stb). Az mondjuk előfordul, hogy a zselé éget a lámpában, de ekkor szórt fénybe kell helyezni(a lámpa elé, de nem kirántani a kezet a lámpából, úgy, hogy viszed a fél asztalt) a körmöket, és elmúlik a fájdalom. Ha bármikor fájdalmat érzel, SZÓLJ!!!

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de Ti is biztosan hallottatok már érdekes dolgokat:)

4 megjegyzés:

  1. Nekem is a kedvencem, a műkörömmel semmit nem lehet csinálni. Jelentem, főzni-mosni-takarítani, kertészkedni, kutyázni, de még segget törölni és tampont használni is lehet vele. :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hasznos poszt, az első 4-ben én is hittem eddig. De csak eddig. :D

    VálaszTörlés
  3. hasznos volt a poszt :$ kösziiiii :)

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy ennyire tetszett.:)
    Bubu: :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

    VálaszTörlés