2011. november 6., vasárnap

Körömépítés (szinte) lépésről lépésre

Visszatértem:) Sajnálom, hogy eddig nem volt bejegyzés, de napi 12 óra munkát már nem sikerült összeegyeztetni a bloggal.
A visszatérés örömére pedig folytatom a műkörmös sorozatot:)
Mikor az eltávolításról írtam, kértétek, hogy mutassam be azt is, hogy hogyan készül.
mielőtt belevágunk, tudnotok kell, hogy előtte két hónapig nem volt műkörmöm, így kicsit kihívás elé állítottam magam. :)

kiinduló állapot
Ilyen volt. ha jól megnézitek, látszik, hogy menyit nőtt le a körmöm az utolsó szett óta, és nagyon jól látszik a fehér folt is, ami mechanikai hatás következménye (magyarul beütöttem az ujjamat, és ez lett belőle).


Előkészítés után
Feltoltam a bőrt, kapartam, bolyhoztam, zsírtalanítottam. Ez a körömépítés egyik legfontosabb része, mivel a körömépítő alapanyag matt, zsír- és pormentes felületre tapad.

Színtelen alap és KÁH
Sablonfelhelyezés után (sajnos erről nem sikerült kép, mivel a sablon fényes) megépítettem a köröm hosszát átlátszó porcelánból, majd a körömágyhosszabbítást is elkészítettem. Mikor félig megkötött, levettem a sablont, és meghajlítottam a körmöm. Ez fontos lépés, egyrészt esztétikailag szebb egy karcsú, hajlított köröm, másrészt  stabilabbá is teszi azt.

Kék
A köröm végétől kezdve felvittem a Crystal Nails új, téli kollekciójának az egyik kék árnyalatát, a körömágy felé elmosva. Imádom ezt a színt, gyönyörű királykék, enyhe selyemfénnyel.

csillám
Mikor a kék megkötött, egy fehér csillámos porcelánnal (Fly brill 212) átmenetet képeztem, de ezúttal a körömágy felől, és a köröm vége felé mostam el.




Borítóréteg következett, majd teljes kötés után formára reszeltem, akril festékkel és Swarovski kövekkel díszítettem, és fényzselével visszaadtam a köröm fényét.


Végeredmény
 Ez lett a végeredmény:) a gyűrűs ujjam eltér a többitől (bár gondolom feltűnik) itt megépítettem a körmöt átlátszó anyagból, 212-vel díszítettem, és formára reszelés után egy fém körömvéggel díszítettem. Nem egy hétköznapi dolog, de nagyon szeretem.
Térjünk vissza a kihíváshoz, ami a post elején említettem. Két hónap körömmentesség után 2.5 centis (gyűrűsön 3) körmökkel nem olyan nehéz az élet, mint gondoltam. Persze előfordult, hogy megkarmoltam magam, és betonozni biztos nem tudnék ilyen körmökkel, de az életképtelenségtől nagyon messze vagyok.:)

4 megjegyzés:

  1. Tök szép lett! :) De az tuti, hogy én ilyen körmökkel nem tudnék semmit csinálni, szerintem még írni sem. :D Szóval az ilyesmit én csak másokon nézegetem, szép-szép, de nekem nem kellene, elvagyok a saját körmeimmel. :)
    De tényleg nagyon ügyes vagy! :) És örülök, hogy visszatértél. :)

    VálaszTörlés
  2. Azt a mindenit :$ milyen ügyes vagy *.* Remélem, nem hagysz el most már minket :)

    VálaszTörlés
  3. Szia..a körmöd mivel reszeled le mitután meépitetted a körmöd?mert én hiába próbálkozom mindig karcos marad a fényzselé ellenére :SS

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm:)
    Henrietta:
    Crystal nails extrém reszelőt használtam, a fekete közepűt, és egyszerű fehér bufferrel finomítottam.

    VálaszTörlés